דניאל חייקלסון

התחומים שלי
כימיה
כימיה
: כימיה של חומרים, מבנה וקישור
שפות
עברית
אנגלית
עבור כיתות
חטיבה עליונה
חטיבת ביניים
קצת עליי
מדוע מולקולות של סוכר או מלח מסתדרות כגביש?
דניאל חייקלסון הוא דוקטורנט במחלקה לכימיה מולקולרית ולמדע חומרים במכון ויצמן למדע. חייקלסון חוקר כיצד נוצרים גבישים כמו גבישי סוכר ומלח. במחקרו הוא מנסה להבין כיצד מולקולות הנמצאות במצב של אי סדר בתחילת התהליך הכימי מסתדרות למצב מאוד מאורגן ומסודר, המכונה גביש. על מנת לחקור את הנושא, הוא עובד עם מיקרוסקופים מאוד חזקים, ומפתח שיטות לניתוח התוצאות המתקבלות מהמיקרוסקופ (כמו כתיבת קודים למחשב).
גביש הוא צורה של חומר שבה החלקיקים הקטנים שמהם החומר מורכב נמצאים במצב מסודר מאוד. בסרטון זה תוכלו לראות כיצד ניתן להכין גביש סוכר ענקי.
פעילויות הכנה
קישורים לחומרים נוספים
How do crystals work?